Comenzi la: +40 736 668 663     Email: vanzari@depozitpiscine.ro | Home |  Articole |  Contact
Compara (0)
   Wishlist (0)


Facebook

Categorii
Arhiva
  
Informatii utile » Substante pentru intretinerea apei din piscina » Ce trebuie sa stii despre curatarea si intretinerea apei unei piscine

Ce trebuie sa stii despre curatarea si intretinerea apei unei piscine


            Mentinerea unei piscine curate reprezinta un aspect important pentru pastrarea in parametri optimi a sanatatii celor care utilizeaza bazinul in mod frecvent. Apa din piscine este in mod constant predispusa contaminarii cu microorganisme existente in atmosfera sau introduse in bazin de cei care o utilizeaza. Tocmai de aceea, este necesara monitorizarea calitatii apei si efectuarea dezinfectiei acesteia in mod regulat.
            Apa din piscine nu poate fi mentinuta curata fara un tratament adecvat. Iata cateva dintre substantele pentru curatarea si intretinerea apei piscinei pe care ar trebui sa le folosesti pentru a preveni contaminarea acesteia.

          1. Substante pe baza de clor, pentru dezinfectia apei din piscina

           Substantele pe baza de clor pentru dezinfectia piscinei sunt clorul lichid si clorul rapid granulat.
Clorul lichid este o substanta cu eficacitate bactericida. Pentru a fi utilizat, pH-ul apei trebuie reglat intre 7.0-7.4. Poate fi utilizat prin folosirea pompelor de dozare, cu o instalatie de masurare si tehnica de control. Doza recomandata este de 30-80 ml pe m3 de apa, in functie de rezultatul obtinut prin testarea apei din piscina folosind testerul Clor-pH. Cantitatea necesara depinde, de asemenea, de temperatura apei si gradul de utilizare a piscinei sau a bazinului de inot.
Clorul granular se dizolva rapid si poate fi adaugat fie la tratamentul initial, cate 15 g. de pentru fiecare m3 de apa, fie la tratamentul de intretinere, cate 1-3 gr. pentru fiecare m3 de apa in fiecare zi. De cele mai multe ori, cantitatea de clor necesara poate fi influentata si de cantitatea de substante organice din apa, de pH-ul sau temperatura apei.
 

          2. Substante pe baza de brom, pentru dezinfectia apei din piscina

           Tratarea apei de piscina cu brom este o alternativa la utilizarea clorului. Aceasta substanta poate fi gasita in varianta de brom pastile si poate fi folosita dupa ce nivelul pH-ului este stabilizat intre 7,2 si 7,6. Dispozitivul trebuie reglat in prealabil pentru a se obtine nivelul dorit de brom. Dozajul se poate face si manual, dar cu mare atentie pentru ca variaza in functie de tipul de piscina, fiind valori diferite pentru o piscina privata sau publica. Aceste valori pot fi masurate cu ajutorul kitului de testare pentru brom si pH.

          3. Dezinfectia apei cu oxigen activ

            Dezinfectantii pe baza de oxigen activ reprezinta o alta varianta pentru mentinerea unei piscine curate. Acesta poate fi in stare lichida - un produs combinat, bazat pe oxigen activ lichid ce mentine piscina cuarata. Poate fi administrat, de asemenea, in mod automat sau manual, folosind o pompa de dozare. Oxigenul activ tablete poate fi adaugat atat la tratamentul initial, cat si la tratamentul de intretinere, in cantitati diferite.

          4. Substante pentru prevenirea algelor in piscina

           Pentru combaterea si prevenirea algelor din piscine si din bazinele de inot, este recomandata folosirea unor substante antialge cu efect rapid. Tratamentul initial consta in 2 l de substanta la fiecare 100 mc de apa, iar in cazul tratamentul de intretinere, cate 0,5 l pentru fiecare 100 mc de apa saptamanal. Este recomandata repetarea tratamentului initial de cate ori apa nu este transparenta.

          5. Substante pentru reglarea pH-ului apei din piscina

           Reglarea pH-ului apei piscinei este o etapa extrem de importanta. Majoritatea substantelor pentru piscina actioneaza cel mai bine intr-un interval al pH-ului cuprins între 7.2 si 7.6. Stabilirea pH-ului apei se poate face destul de usor cu ajutorul unuin kit de testare a pH-ului.
           Dupa ce se observa care este valoarea acestuia, pH-ul se poate reduce prin adaugarea unei solutii acide pH minus. O valoare prea ridicata poate avea ca urmari diminuarea efectului de dezinfectie, iritatii ale ochilor si ale mucoaselor, distrugerea protectiei naturale a pielii sau precipitatii de calcar in apa cu formare de insertii.
           Cresterea valorii sale se realizeaza prin adaugarea unei solutii alcaline pH plus. O valoare prea scazuta poate avea ca efecte coroziunea crescuta a materialelor metalice, deteriorarea piscinei, iritatii ale ochilor si ale mucoaselor sau utilizarea excesiva a dezinfectantului.

          6. Substante floculare

           Flocularea reprezinta un proces chimic prin care microparticulele aflate in suspensie sunt coagulate si se depun pe fundul piscinei, urmand a fi aspirate. Daca nu sunt eliminate, microparticulele pot provoca tulburarea apei. Un floculant lichid are proprietati de coagulare si e capabil sa curete particulele gasite in apa piscinei. Utilizarea acestuia este mai eficienta la temperaturi joase, imbunatateste calitatea bacteriologica a apei si reduce consumul de dezinfectant.
 
           Toate aceste substante contribuie la mentinerea unei ape curate pentru inlaturarea tuturor micro-organismelor. Important de retinut este ca acestea sunt substante chimice si trebuie utilizate cu precautie. Fiind cu un grad de toxicitate ridicat, ele trebuie dozate cu mare atentie, conform indicatiilor de pe ambalaj.
 


 
 



Comentarii


Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!



Parerea ta conteaza


Nume*
Email
(nu va fi facut public)
Comentariu*
Veuillez recopier le code:

«   »