Comenzi la: +40 736 668 663     Email: vanzari@depozitpiscine.ro | Home |  Articole |  Contact
Compara (0)
   Wishlist (0)


Facebook

Categorii
Arhiva
  
Informatii utile » Piscina » Pompa de caldura – solutia pentru incalzirea piscinei

Pompa de caldura – solutia pentru incalzirea piscinei

Incalzirea unei piscine reprezinta un subiect de interes pentru multi dintre cei care detin un bazin de inot de acest tip. In ultimii ani, tehnologia in acest domeniu a evoluat, insa pompele de caldura au ramas printre cele mai economice solutii de incalzire a apei din piscina.
Pompele de caldura sunt foarte eficiente deoarece nu au nevoie sa produca caldura pentru a incalzi piscina. In schimb, acestea transfera pur si simplu caldura din aerul ambiental exterior in apa. Pe de alta parte, raceala apei este degajata in mediu. Temperatura aerului, precum si umiditatea joaca un rol important in functionarea pompei de caldura.

Pompa de caldura Inverter Confortline

Acest tip de pompe functioneaza la temperaturi de peste 0 grade Celsius, iar carcasa este vopsita in camp electrostatic. Serpentina de titan este cu 50% mai lunga, ceea ce duce si la o functionare mai eficienta. Un alt plus al acestor tip de pompe este faptul ca datorita supapei cu 4 cai, dezghetarea cu gaz fierbinte se realizeaza mai usor.

Pompa de caldura Brilix

Printre avantajele pompelor de acest tip se numara faptul ca utilizarea lor duce la economii de pana la 60% comparativ cu incalzirea electrica conventionala. Controlul acesteia este digital, iar intervalul de temperaturi este de la 8 pana la 42 de grade Celsius. In combinatie cu o acoperire de piscina, rezultatele sunt excelente si duc la costuri mult mai reduse.

Modul de functionare al unei pompe de caldura poate parea complicat, insa in principiu sunt doar cateva reguli de baza. Prin intermediul unui ciclu de compresie si extinderea fluidului de transfer de caldura, pompele de caldura permit caldurii sa fie extrasa de la aerul din jurul bazinului. Apoi, aerul este condus de ventilator prin vaporizatorul in care isi transfera caldura catre lichidul de transport de caldura, iar in acest fel aerul este racit.
Lichidul de transfer de caldura este transferat in pasul urmator catre un compresor care comprima si il incalzeste. Dupa aceasta etapa, lichidul este transportat in spirala schimbatorului de caldura, unde caldura trece prin apa din piscina.
Din schimbatorul de caldura, fluidul racit curge in supapa de expansiune, unde presiunea este redusa si se raceste rapid. Fluidul astfel racit curge din nou in vaporizator, unde este incalzit de aerul care curge.
 
 Comentarii


Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!Parerea ta conteaza


Nume*
 
Email
(nu va fi facut public)    
Comentariu*
 
Veuillez recopier le code:

«   »