Comenzi la: +40 736 668 663     Email: vanzari@depozitpiscine.ro | Home |  Articole |  Contact
Compara (0)
   Wishlist (0)


Facebook

Categorii
Arhiva
  
Informatii utile » Ciubere » Lemnul tratat termic Thermowood - cea mai buna solutie pentru ciubere

Lemnul tratat termic Thermowood - cea mai buna solutie pentru ciubere

Lemnul tratat termic de tip Thermowood este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune materiale pentru fabricarea atat de saune si cazi cu hidromasaj, cat si de ciubere. Avantajele acestuia nu se limiteaza la nivelul constructiei, plusand, de asemenea, si in ceea ce priveste aspectul oferit sau proprietatile materialului.

Pentru constructia unor produse de acest tip, este recomadat ca materialul sa aiba o rezistenta ridicata la umiditate si sa fie mai putin predispus la degradare. Tocmai de aceea, una dintre optiuni este lemnul tratat termic.

Tehnologia transformarii lemnului in unul tratat termic

Pentru a produce Thermowood, lemnul trebuie tratat intr-un mediu fara aer, la temperaturi ridicate. Tehnologia de fabricare a lemnului de acest tip difera in mod considerabil de prelucrarea lemnului conventional. Tratamentul termic se realizeaza la aproximativ 185-205° C, astfel incat materialul capata proprietati unice. In plus, datorita acestui fapt, ciuberele nu absorb umezeala, iar in timp, nu apar fisuri intre scanduri.

Pe durata acestui proces, structura celulara a lemnului se schimba. Rasina se evapora complet din lemn si capata o culoare mai intunecata. Conductivitatea termica scade, rezistenta creste, iar absorbtia apei scade semnificativ (de 3-5 ori in comparatie cu lemnul obisnuit).

Avantajele unui ciubar din lemn tratat termic

Un ciubar din lemn tratat termic Thermowood are o rezistenta ridicata la uzura, ceea ce creste implicit si durabilitatea.
Proprietatile de izolare termica sunt ridicate, iar pentru lemn nu exista riscul sa se deformeze din cauza temperaturii extreme sau sub influenta umiditatii.

Singurul dezavantaj al ciuberelor de acest tip ar putea fi costul mai ridicat (in comparatie cu cele din lemn conventional).

 
 Comentarii


Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!Parerea ta conteaza


Nume*
 
Email
(nu va fi facut public)    
Comentariu*
 
Veuillez recopier le code:

«   »