Comenzi la: +40 736 668 663     Email: vanzari@depozitpiscine.ro | Home |  Articole |  Contact
Compara (0)
   Wishlist (0)


Facebook

Categorii
Arhiva
  
Informatii utile » Ciubere » Cum intretii un ciubar din lemn?

Cum intretii un ciubar din lemn?

Daca ai un ciubar din lemn sau te gandesti sa achizitionezi unul, trebuie sa stii ca pe langa relaxarea pe care ti-o poate oferi o baie intr-un ciubar, este necesar si sa il intretii corespunzator daca vrei sa reziste cat mai mult in timp. Tocmai de aceea, este necesara monitorizarea si ingrijirea acestuia.

Durabilitatea ciubarului poate depinde mult de cat de corect in timp sunt respectate o serie de reguli. Il poti folosi pentru o perioada foarte lunga daca tii cont de urmatoarele:ciubar din lemn
  • Este recomandat sa nu tii ciubarul fara apa mai mult de o saptamana. Exista posibilitatea de a se crapa sau ca apa sa se scurga.
  • Nu aseza dispozitive sau alte tipuri de „sisteme de incalzire” in apropierea sobei sau a incalzirii ciubarului (lemnul nu suporta atat de bine diferente mari de temperatura si umiditate).
  • Ar fi bine sa nu utilizezi substante abrazive pentru curatarea ciubarului. In acest fel, te asiguri ca pastrezi stratul protector al lemnului.
  • Verifica si monitorizeaza in mod regulat starea cercurilor de tensiune.  Daca este necesar, strangeti-le.
Este stiut faptul ca in conditii de umiditate lemnul este supus unei degradari mai rapide. Daca vrei sa mentii culoarea originala a lemnului din care este confectionat ciubarul si sa extinzi, in acelasi timp, durata de viata a acestuia, una dintre recomandari este folosirea unui ulei special de gudron.  In acest fel, ciubarul poate „respira”, pastrand totodata o aroma naturala placuta, dar si toate proprietatile curative ale lemnului.

De asemenea, pentru a preveni uscarea lemnului, ar fi bine sa pastrezi 2-5 cm de apa in ciubar si sa il acoperi cu un capac in timpul verii.

Detinerea unui ciubar vine cu o serie de avantaje, de la cele ce tin de beneficiile asupra sanatatii, la relaxarea pe care o ofera o baie in acesta. Respectarea unor reguli minimale de intretinere a unui astfel de produs nu fac decat sa prelungeasca durata de viata a lui pentru a te putea bucura cat mai mult timp de relaxare la tine acasa.


 
 Comentarii


Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!Parerea ta conteaza


Nume*
 
Email
(nu va fi facut public)    
Comentariu*
 
Veuillez recopier le code:

«   »